Apple cu primii pași în domeniul asigurărilor de sănătate

foto: pixabay.com/ro

Apple va începe să ofere asigurări de sănătate în 2024. Compania a acumulat o mulțime de date prin intermediul Apple Watch, iar planul de a-și extinde afacerile pare logic.

Potrivit CCS Insight, primii pași pe piață vor fi făcuți în SUA, în parteneriat cu un mare asigurător, ceea ce le va oferi un avantaj competitiv, relatează Forbes.

Compania americană colectează de mult timp date despre tensiunea arterială, nivelul de oxigen din sânge, citirile ECG și temperatura corpului cu ajutorul ceasului, precum și pentru a ajuta oamenii să-și regleze consumul de medicamente. Împreună cu dispozitivele de însoțire, ceasul și iPhone pot fi folosite și pentru a monitoriza afecțiuni precum diabetul.

Analiștii consideră că accesul la această bază de date bogată va oferi Apple un avantaj pe piața asigurărilor și îi va permite să reducă costurile pentru consumatori.

Dispune de o multitudine de date personale de sănătate prin intermediul Apple Watch. Intrarea sa pe piața asigurărilor ar putea avea un impact important asupra structurii pieței americane de sănătate, potrivit lui Ben Wood, analist principal la CCS Insight.

Noua aventură a Apple ridică întrebarea dacă acesta a fost obiectivul pe termen lung al lansării ceasului inteligent – intrarea pe piața profitabilă a asigurărilor de sănătate.

Wood nu crede că ceasul a fost adus pe piață cu această ambiție. Însă Apple vede acum în acest lucru un mijloc de a-și îmbunătăți activitatea de servicii.

Apple Watch a început ca un accesoriu de modă, dar Tim Cook l-a îndreptat spre domeniul sănătății și al fitness-ului, ne amintește expertul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *