Europa se află în epicentrul declinului mondial al industriei producătoare

foto: pixabay.com/ro

Europa se află în epicentrul unei încetiniri globale a producției. Asta potrivit unui studiu care arată că cele mai mari două companii aeriene din lume se luptă să rămână competitive, scrie The Guardian.

Activitatea în sectorul cheie al producției din Germania a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, pe fondul creșterii costurilor cu energia, care continuă să împingă prețurile în sus. Luna trecută, Rusia a anunțat închiderea pe termen nedefinit a gazoductului Nord Stream 1, ceea ce a dus la o creștere a prețurilor.

Potrivit analiștilor, „un număr din ce în ce mai mare de clienți” au amânat sau anulat achizițiile din cauza creșterii prețurilor.

O treime dintre companiile franceze au înregistrat, de asemenea, o scădere a afacerilor după ce costurile mai mari au îndepărtat clienții.

În cuvintele lui Joe Hayes, economist senior la S&P Global mаrkеt іntеllіgеnсе, Europa se află „în epicentrul recesiunii globale din industria prelucrătoare”.

„Numărul de noi produse scade într-un ritm rapid, reflectând dorința companiilor de a dezvolta produse la prețuri ridicate”, spune el.

Optimismul în ceea ce privește viitoarele cotații în Germania a scăzut, de asemenea, la minimul ultimilor doi ani, potrivit S&P Global.

Potrivit lui Phil Smith, de la S&P Global, datele „arată un declin continuu al producției germane, producătorii de cabane fiind sub presiunea unei scăderi tot mai accentuate a cererii, precum și a creșterii costurilor”.

Potrivit datelor privind industria prelucrătoare din Marea Britanie, declinul activității la fabrici a continuat și în septembrie, pe fondul scăderii comenzilor noi. Cu toate acestea, prețurile au continuat să crească. Economiștii se așteaptă ca sectorul manufacturier, care reprezintă aproximativ 10% din economia britanică, să fie un motor de creștere în al treilea trimestru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *