Binance a stopat retragerea Bitcoinilor

foto: pixabay.com/ro

Cel mai mare exchange de criptomonede din lume, Binance, a declarat luni că a suspendat retragerea bitcoinilor „din cauza unei tranzacții în așteptare care a dus la un default”.

Fondatorul și CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a declarat pe Twitter că problema va fi rezolvată în 30 de minute. Cu toate acestea, ulterior s-a răzgândit și a spus: „Probabil va dura puțin mai mult decât evaluarea mea inițială”. 

Zhao a spus că incidentul a afectat „doar rețeaua bitcoin” și că deținătorii „pot încă descărca bitcoini din alte rețele, cum ar fi BEP-20”.

Șeful Binance a reamintit clienților că schimbul de criptomonede are un fond de asigurare (Secure Asset Fund for Users), înființat în iulie 2018 pentru a proteja fondurile consumatorilor. Binance ia 10% din comisioanele de tranzacționare pentru a le transfera în fond și pentru a-l crește în continuare. La 31 ianuarie, fondul se ridica la 1 miliard de dolari.

Anunțul Binance privind problemele cu retragerile bitcoin vine într-un moment în care cea mai populară criptomonedă continuă să scadă în preț. 

După cum a raportat luni Bloomberg, bitcoin a scăzut la cel mai scăzut nivel din ultimele 18 luni. În același timp, Binance susține că există doar probleme tehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *