Obiecte unicat din colecția lui Paul Allen

foto: pixabay.com/ro

Colecția de artă a co-fondatorului Microsoft, Paul Allen, este estimată la aproximativ un miliard de dolari și va fi scoasă la licitație. Casa de licitații Christie’s a anunțat că încasările vor fi donate în scopuri caritabile, așa cum a fost dorința lui Allen. Colecția include capodopere de Botticelli, Renoir, David Hockney și Roy Lichtenstein.

Paul Allen, care, împreună cu prietenul său din copilărie Bill Gates, a fondat gigantul Microsoft în 1975, a murit în 2018 la vârsta de 65 de ani. Licitația va cuprinde 150 de opere de artă.

Colecția include una dintre capodoperele artistului francez Paul Chesanne, „La Montagne Sainte-Victoire”, a cărei valoare este estimată la peste 100 de milioane de dolari. Potrivit directorului general al Christie’s, Guillaume Cherotti, o licitație de o asemenea anvergură nu a mai avut loc până acum.

„Figura inspirațională a lui Paul Allen și rolul său de filantrop creează o combinație unică care va face din licitație un eveniment fără precedent”, adaugă Cheroty.

După ce a fost diagnosticat cu o formă gravă de cancer, în 2010, Allen a lăsat un testament în care își exprima dorința de a dona cea mai mare parte a banilor săi în scopuri caritabile. La acea vreme, el era al 37-lea cel mai bogat om din lume, potrivit revistei Forbes, cu o avere estimată la 13,5 miliarde de dolari, amintește BBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *